Tészta:
- 50 dkg Nagyi titka finomliszt
- 10 dkg vaj, vagy Rama margarin
- 15 dkg cukor
- 1 tasak Dr. Oetker vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 tasak szalagáré (szalalkáli)
- 2 tojás
Krém:
- 6 tojás
- 3 tasak HAAS csokoládé ízű pudingpor
- 7 púpozott evőkanál porcukor
- 12 dl tej
- 15 dkg vaj vagy Rama margarin
Elkészítés:
A szalagárét feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és alaposan belisztezett deszkán egyenként késhegynyi vastagságú lapokat nyújtunk. A lapokat vajjal kikent tepsi hátán megsütjük. A 6 tojás sárgájából, a pudingporból, porcukorból a tejjel sűrű krémet főzünk. Még melegen belekeverjük a vajat és a tojások felvert habját. A krémmel megtöltjük a tésztalapokat, és ha kihűlt a sütemény tetejét vaníliás porcukorral hintjük meg. Másnap négyzet alakú szeleteket vágunk.