fbpx

Banánkenyér

Hozzávalók:
2,5 bögre Gyermelyi finomliszt bl-55
1 bögre porcukor
1 Dr. Oetker sütőpor
1 kávéskanál só
1 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
3 evőkanál étolaj
3/4-ed bögre Magyar tej 2,8%
2 nagyobb érett banán
2 tojás
díszítéshez 1,5 bögre eper vagy bármilyen szezonális gyümölcs

Elkészítés:
A porcukrot, vaníliás cukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd a pépesített banánnal tovább keverjük, végezetül hozzáadjuk a tejet és az étolajat is. Ezután az átszitált sütőporos lisztet egy fakanál segítségével hozzákeverjük. Vekni sütőbe tesszük, tetejét friss szezonális gyümölccsel megszórjuk. (Én egy kör alakú tepsibe tettem.) Légkeveréses sütőben, 180 fokon, kb. 60 perc alatt  megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Várjuk meg amíg kihűl, majd porcukorral meghintve tálaljuk!