Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1 evőkanál só
- 3 dkg élesztő
- fél liter tej
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
2. Letakarjuk, és körülbelül fél órát langyos helyen kelesztjük.
3. A tésztát körülbelül fél cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságú formákra. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy. Tejföllel megkenve, sajttal, fokhagymával megszórva, melegen tálaljuk.
4. A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, hűtőszekrénybe (Nem fagyasztóba!) helyezzük, és egy héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk!