fbpx

Puncs szelet

Hozzávalók:

Töltelékhez:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl rum + 1 dl víz (vagy 2 dl víz, 1 rumaroma)
  • 2 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
  • 3-4 evőkanál szitán áttört barack vagy meggylekvár
  • Tetejére: meggyszörp, 15 dkg porcukor

Elkészítés:
A lisztet elkeverem a sütőporral, elmorzsolom benne a margarint és a tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrom. 3 részre osztom. 25×35 cm-es tepsi nagyságúra nyújtom, és külön-külön megsütöm a 3 lapot.
A töltelékhez az egyik lapot összetördelem, leöntöm a rumaromás vízzel. A másik két lapot körbevágom egyenletesre, és a leeső részeket is hozzákeverem. Hagyom, hogy megszívja magát. Közben a vajat habosra keverem a cukorral, a kakaóval és a lekvárral. Beleforgatom a rumos tésztát.
Az egyik lapot tálcára teszem, a tölteléket elosztom rajta, ráteszem a másik lapot, majd lenyomatom.
A porcukorhoz adagolok egy kevés szörpöt és folyamatosan kevergetem. Szükség szerint teszek hozzá még szörpöt, ha nagyon sűrű. Sűrűn folyósnak kell lennie. Ezzel bevonom a sütemény tetejét. Egy kevés fehér mázat is lehet még készíteni citromléből + porcukorból és azzal tovább díszíthetjük a tetejét. Legalább 1 éjszakát állni kell hagyni, hogy kicsit megpuhuljon a tésztája.