fbpx

Rakott édesburgonya

Hozzávalók 4 személy részére:

  • 4 db közepes édesburgonya
  • 1 db közepes vöröshagyma vagy lilahagyma
  • 40 dkg darált sertéscomb
  • 6 dl tejföl
  • Só, bors, fokhagyma, kevés pirospaprika
  • 250 g reszelt  füstölt sajt

Elkészítés:
Az édesburgonyát megpucoljuk, majd felkarikázzuk. A hagymát felaprítjuk, egy kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, a fokhagymát, fűszerezzük és megpirítjuk. A krumplit jénaiba sorakoztatjuk, majd az elkészült ragut egy rétegben ráterítjük. Utána ismét egy réteg felkarikázott édesburgonya következik. A tetejét vastagon megkenjük tejföllel, majd durvára reszelt füstölt sajtot halmozunk rá.  Alufóliával letakarjuk, majd előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 1 órán keresztül sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy szép aranybarna legyen a sajt a tetején.