Hozzávalók 4 személy részére:
- 4 db közepes édesburgonya
- 1 db közepes vöröshagyma vagy lilahagyma
- 40 dkg darált sertéscomb
- 6 dl tejföl
- Só, bors, fokhagyma, kevés pirospaprika
- 250 g reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
Az édesburgonyát megpucoljuk, majd felkarikázzuk. A hagymát felaprítjuk, egy kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, a fokhagymát, fűszerezzük és megpirítjuk. A krumplit jénaiba sorakoztatjuk, majd az elkészült ragut egy rétegben ráterítjük. Utána ismét egy réteg felkarikázott édesburgonya következik. A tetejét vastagon megkenjük tejföllel, majd durvára reszelt füstölt sajtot halmozunk rá. Alufóliával letakarjuk, majd előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 1 órán keresztül sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy szép aranybarna legyen a sajt a tetején.