Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
- 20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
- 15 dkg cukor
- 13 + 2 dkg dióbél
- 1 tojás
Elkészítés:
Először egy serpenyőben a dióbelet megpirítjuk, ügyeljünk arra, hogy ne égjen oda. Ez mindössze néhány perc alatt kész. Miután kihűlt, durvára törjük össze.
Egy nagyobb tálban a vajból és a cukorból keverjünk fehér, sima krémet. A lisztbe keverjük bele a szódabikarbónát, majd adjuk a vajas masszához, végül keverjük simára. Szórjuk bele a dióbelet, és egy fakanállal forgassuk össze. Egy kevés dióbelet tegyünk félre a díszítéshez. Formáljunk a tésztából egy golyót, és fél óráig pihentessük hűtőben.
Ezután a hideg tésztát osszuk 3-4 részre, így megkönnyítjük a későbbi munkánkat. Belisztezett deszkán nyújtsuk fél centiméter vastagságúra a tésztagombócot, majd szaggassunk belőle karikákat. Rendezzük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg a tetejüket 1 felvert tojás sárgájával és szórjuk meg a maradék dióbéllel.
Tíz perc alatt megsül előmelegített sütőben 160 fokon.