fbpx

Piskótatekercs szederkrémmel

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál
  • 6 evőkanál liszt

Elkészítés:
A 6 tojás sárgáját és fehérjét külön választom. A fehérjét kemény habbá verem, és a hűtőbe teszem. A sárgáját a 6 kanál kristálycukorral simára keverem.
Ezután egy fakanál segítségével gyengéden hozzákeverem a habot és a 6 kanál lisztet. A masszát Hewa sütőpapírral bélelt sütőtepsibe egyenletesen belehelyezem, majd előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 15 perc alatt megsütöm. Miután megsült, a sütőpapírt rajta hagyva még melegen feltekerem, és egy konyharuhával letakarva hagyom kihűlni.

Hozzávalók a szederkrémhez:

Elkészítés:
A vaníliás pudingport egy pohárban 0,5 dl hideg tejjel simára keverem. 1 dl tejet közben felforralok, majd hozzáöntöm a tejben feloldott pudingport. A tűzön hagyva folyamatos keverés mellett kemény krémmé főzőm, ezt követően levéve a tűzhelyről addig keverem, amíg kihűl. Ezután félreteszem. A Ramat a porcukorral simára dolgozom, ezután a pudingkrémet is hozzákeverem. Közben turmixgépben a szedret pépesre turmixolom, majd egy szűrőn átszűröm. A lényeg, hogy a magokat eltávolítsuk. Végezetül egy fél citrom levét hozzákeverem a szederturmixhoz, amit aztán a vajas krémmel összedolgozok.

Ez idő alatt a tészta kihűl. Óvatosan lehúzom róla a sütőpapírt, és a krémmel egyenletesen megkenem, majd újra feltekerem. Hűtőbe teszem, – ha lehet egy teljes éjszakára – másnap szeletelem.