fbpx

Fahéjas-narancsos csiga

Hozzávalók a tésztához:
60 dkg Nagyi titka kelt tészta süteményliszt
3 dl Riska ESL tej 2,8%
6 dkg olvasztott vaj
3 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
1 tojás
csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 reszelt narancs héja
  • 200 g nádcukor
  • 3 tk. őrölt fahéj
  • 150 g szoba hőmérsékletű vaj

Elkészítés:
Langyosítsuk fel a tejet, adjunk hozzá egy teáskanál cukrot, majd keverjük hozzá az élesztőt. 10-15 perc alatt felfut. Miután szépen megemelkedett, az átszitált liszthez tesszük, hozzákeverjük a sót, a maradék cukrot és a tojást. Az olvasztott vajat a végén csorgassuk csak hozzá. Kézzel lágy, hólyagos tésztát dagasztunk. Ezután egy tálba tesszük, letakarjuk konyharuhával és meleg helyen kelesztjük körülbelül egy órán keresztül. Amikor a tészta duplájára emelkedik, kiborítjuk egy lisztezett deszkára, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Ezt követően megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. A tekercset kb. 1 centiméteres szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Miután a csigák elfoglalták helyüket a tepsiben, takarjuk le konyharuhával, és kelesszük még 30 percig. Ezalatt ismét szépen megemelkednek. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és körülbelül 20 percig sütjük.