fbpx

Nyári tésztasaláta

Hozzávalók:
25 dkg Izsáki Házitészta Kft. 4 évszak durum penne
25 dkg csirkemell
2 gerezd fokhagyma
8 darab koktélparadicsom
3-4 evőkanál klasszikus peszto
2-3 levél bazsalikom
1 kaliforniai paprika
15 dkg gomba
kókuszszír
só, tarka bors

Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben főzzük 1-2 percig, majd a főzővízben pihentetjük levéve a tűzről 6-8 percig. A csirkét és a gombát megmossuk, daraboljuk, sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben kókuszzsíron megpirítjuk. Ezután összezúzzuk a fokhagymát, felcsíkozzuk a kaliforniai paprikát és mindkét alapanyagot hozzáadjuk, valamint megszórjuk friss bazsalikommal, és összekeverjük. Amikor a csirke már szépen megpirult, akkor félbevágott koktélparadicsommal még pár percig pároljuk. Ezt követően összekeverjük a ragut a tésztával és a pestoval. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe, akár már előre dobozba kiadagolva.