fbpx

Retro vajas kifli

Hozzávalók:

  • 90 dkg liszt
  •  5 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  •  1 kk. cukor
  • 1 kk. só
  •  10 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatom. Közben megolvasztom a vajat. A lisztben elkeverem a sót és cukrot. Miután felfutott az élesztő, összedolgozom a lisztes keverékkel, valamint a vajjal és a langyos tejjel. A dagasztást követően meleg helyre teszem, és letakarom a tésztát egy konyharuhával. Ha megkelt a tészta, ami kb. 30-40 perc, akkor a tésztát kinyújtom, és háromszögekre vágom. A háromszögeket a hosszú élüknél fogva feltekerem. Végül a kiflik tetejét langyos tejjel megkenem, és légkeveréses sütőben 170-180 °C szép aranybarnára sütöm.