Hozzávalók:
- 90 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 5 dl tej
- 1 kk. cukor
- 1 kk. só
- 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatom. Közben megolvasztom a vajat. A lisztben elkeverem a sót és cukrot. Miután felfutott az élesztő, összedolgozom a lisztes keverékkel, valamint a vajjal és a langyos tejjel. A dagasztást követően meleg helyre teszem, és letakarom a tésztát egy konyharuhával. Ha megkelt a tészta, ami kb. 30-40 perc, akkor a tésztát kinyújtom, és háromszögekre vágom. A háromszögeket a hosszú élüknél fogva feltekerem. Végül a kiflik tetejét langyos tejjel megkenem, és légkeveréses sütőben 170-180 °C szép aranybarnára sütöm.